Een dag uit het leven van een projectmanager ...

Ik wil jullie een beetje inzicht geven hoe een willekeurige dag van mij eruit ziet.

Ik ben getrouwd, heb een zoon van een jaar, woon in Venlo en werk als projectmanager bij DimCoppen. Ik ben bijna 10 jaar geleden begonnen als stagiair DTP en Vormgeving. Daarna mocht ik blijven als Creatief DTP-er, zoals dat toen genoemd werd.
Langzaam veranderde er van alles, en ben ik steeds meer de projecten gaan begeleiden die ik vervolgens ook zelf uitvoerde. Daar zagen mijn collega’s schijnbaar wel wat in, want toen ik vorig jaar terugkwam van mijn zwangerschapsverlof werd me gevraagd of ik niet minder wilde vormgeven en meer wilde projectmanagen. JA GRAAG! En zo zit ik hier, helemaal op mijn plek.
 

Tot zo ver de inleiding ... Zo zag mijn dag eruit op donderdag 27 oktober 2016:
 

6.00 uur 
De wekker gaat, na 2x snoozen sta ik op. Ik kleed me aan en maak me klaar voor een nieuwe dag. Daarna maak ik mijn zoon wakker (waar hij zo te zien niet blij mee is ...). Ik maak hem klaar voor een leuk speeldagje bij oma en pak zijn tas in. Na een kiwi zijn we er klaar voor.

7.45 uur 
We stappen in de auto richting mijn schoonmoeder. Op donderdag past zij altijd op onze zoon. Ze heeft de boterham met pindakaas al voor hem klaar staan, dus hij kan zo aanvallen en mijn man en ik kunnen gaan werken.

8.30 uur 
De dag begint met het doorspitten van mijn mailbox. Het eerste mailtje dat ik zie is van Trudy. Gisteren was ze bij ons op kantoor om een briefing op te halen, zodat ze voor mij een offerte kan maken voor een hele leuke opdracht. Ze is nog ouderwets enthousiast over papier en boeken. Iets wat mij ook erg boeit en deze opdracht kan haar enthousiasme goed gebruiken. Het was een heel inspirerend gesprek. (lees ook eens het blog wat mijn collega Imke eerder heeft geschreven over drukwerk).
De volgende mailtjes zijn enkele reacties op middelen die ik gisteren ter goedkeuring heb gestuurd. De correcties en het drukgereed maken wordt ingepland en ik ga meteen door met de rest van de planning voor volgende week.
Elke donderdag loop ik een lijst met mijn projecten door en plan in wat er volgende week gemaakt moet worden door mijn collega’s op de studio en wat ik zelf moet offreren of factureren.

10.45 uur 
Ik stap in de auto op weg naar een afspraak, met een drukker die voor een van onze klanten stickers gaat printen om op emmers te plakken. Ik ben onderweg om de emmers af te geven en door te spreken hoe we verder gaan met dit project. Op een ronde of ovale emmer, die conisch loopt kun je namelijk niet een ‘gewone’ sticker plakken. Deze moet speciaal bewerkt en gesneden worden zodat de tekst op de sticker recht op de emmer komt te staan. Dat is niet vanzelfsprekend bij een conisch object. Ze gaan proeven maken zodat we kunnen zien wat het effect is. Later dus meer.

11.45 uur 
Ik ben weer terug op kantoor en vraag aan mijn collega op de studio of hij het document aan wil passen en naar de drukker wil sturen zodat ze proeven kunnen gaan maken.
In het uur afwezigheid is mijn mailbox weer vol gelopen en beantwoord ik de mailtjes. Ook was me in de auto nog een en ander ingevallen wat ik nog moet doen, dus vul mijn to-do list van vandaag aan met enkele punten.

12.30 uur 
Lunchtijd. Vanwege de laatste werkdag van een van mijn collega's krijgen we vandaag vlaai. Dat is altijd een goede vervanging van een boterham!
We hebben een mooie kantine, dus daar hebben we met z’n allen een half uurtje doorgebracht. Dit is niet altijd het geval. Het komt geregeld voor dat de boterhammen bij de computer worden opgegeten, door de drukte van alledag. Maar voor vlaai met z’n allen, maakt iedereen graag even tijd.

13.00 uur 
Ik begin aan mijn to-do list van vandaag. Als eerste staat erop dat ik drukwerk moet bestellen dus daar begin ik mee. In ons systeem maak ik een bestelbon, ik zoek het drukgereed document op op de server en stuur dit samen met de bestelbon op.
De sticker voor de proef is gereed, deze stuur ik door naar de drukker waar ik vanmorgen ben geweest.

15.00 uur 
Ik zie dat het al 3 uur is en ik nog maar 2 puntjes van mijn lijst heb kunnen afstrepen. De rest heb ik besteed aan mailtjes beantwoorden en telefoontjes plegen.
Nu snel beginnen aan de laatste dingetjes van de overdracht van mijn collega die afscheid neemt vandaag.

16.00 uur
Ik heb van haar geleerd hoe ik blogs moet plaatsen op onze DimCoppen-sites, dus ik mag meteen oefenen met mijn eigen blog. Daarnaast hebben we nog lopende projecten doorgelopen.
Ik kan weer verder met mijn eigen projecten. Ik heb inmiddels nog een aanpassing binnen gekregen op een etiket voor een fles wat we hebben ontwikkeld. Deze fles komt uiteindelijk bij de Action in het schap. Even kijken wie er tijd heeft op de studio en de briefing brengen ...
Inmiddels heb ik nog wat berichten binnen gekregen die ik moet beantwoorden. Ook is er nog een klein DTP klusje wat ik even zelf doe, dat blijft toch leuk. 

16.30 uur 
Er is nog vlaai over, whoop whoop! En ondertussen gaan we weer verder met de to-do-list.

17.30 uur 
Mijn to-do list voor vandaag is een heel stuk geslonken. Ik heb een hoop dingen af kunnen ronden. Er staat nog 1 punt open: factureren. Dat doe ik morgen.

Normaal gesproken zou ik me nu naar huis haasten om snel te koken en vervolgens op tijd op de handboog-training te zijn. Maar vandaag is dat niet nodig. We moeten namelijk om 18.00 uur in de stad zijn, we gaan met de collega’s uit eten. Luxe dag vandaag.

18.00 uur 
Uit eten bij Café Restaurant Central. Onze Simone gaat ons verlaten en wilde graag als afscheid met iedereen uit eten, daar zeggen we geen nee tegen.

22.30 uur 
We nemen afscheid van Simone en ik ga onze zoon ophalen bij oma. Hij ligt al uitgebreid in bedje, maar moet toch echt mee naar huis.

00.00 uur 
Tijd om naar bed te gaan, morgen is weer vroeg dag. Gelukkig is mijn man dan thuis, dus het ochtendritueel met mijn zoon kan ik dan overslaan. Scheelt weer 3 kwartier.