Systematic

In mijn eerdere blog sprak ik al over mijn voorliefde voor Amerikaanse sporten. IJshockey, basketball, maar vooral baseball en football zitten vol patronen, systemen.

Teams die succesvol (willen) zijn gebruiken een systeem of uitgestippelde strategie.

Behalve als je de Chicago Bears bent, ik weet niet waar die mee bezig zijn, jezus. 1 keer winst en 5 keer verlies, manmanman. Dit wordt een lang seizoen. Aan de andere kant staan de Cubs in de NLCS op 1-1 tegen de Dodgers, zou dit dan het jaar zijn dat de Curse of the Billy Goat wordt opgeheven? Laten we het hopen...

Ik dwaal af, merk ik.

Naast Amerikaanse sporten heb ik nog een andere passie. Handboogschieten, en dan met name 3D schieten. Je loopt dan een hele dag of weekend een uitgezet parcours in het bos, waarbij je op onbekende afstanden op dieren, gemaakt van foam, schiet.

Onlangs was het NK 3D in Doorwerth, en ook daar viel me op dat schutters die om de medailles streden, ook een of ander systeem gebruiken om afstanden te “meten”. Hoe ik het gedaan heb op het NK vraagt u zich af? Laat ik zeggen dat als ik met alleen een boog verantwoordelijk zou zijn voor de voedselvoorziening, dit goed is voor ieders lijn.

Wij gebruiken bij DimCoppen natuurlijk ook een systematische aanpak. Van BrandMaster (macro) voor de verbetering van de marktpositie van onze klanten, tot Content Management Systemen bij de bouw van onze websites en HTML/CSS/JS frameworks (micro) zoals Bootstrap voor de bouw van onze templates.

Over één van onze strategieën (CMS’en) ontstond intern bij ons een levendige discussie: welke CMS is nu het beste?

U kent misschien wel die lijstjes op internet: “The 300.000(of zoiets) Best Content Management Systems For Your Business!” En allemaal komen ze tot een andere conclusie.

Bij DimCoppen Online werken we met de Big 3: Drupal, Joomla!, Wordpress. We kunnen dus een vrij objectieve mening vormen over welk systeem het beste is.

Eerlijk gezegd: wij hebben niet echt een voorkeur. Voor een site met een paar pagina’s en een contactformulier zouden we wellicht voor Wordpress kiezen. Voor een meertalige site zouden we we eerder naar Joomla! grijpen, en voor een site met verschillende soorten content zouden we opteren voor Drupal. Maar die indeling is niet in beton gegoten.

Voor ons is het belangrijkst om de 2 volgende vragen beantwoord te hebben:

  1. Wat moet de site kunnen?
  2. Wie gaat de site beheren?

Sommige CMS’en kunnen bepaalde dingen nu eenmaal beter dan andere CMS’en. Wij kijken dus eerst naar de gewenste functionaliteit en het doel van de website.

Minstens net zo belangrijk is: wie gaat de site beheren? De een is wat handiger met computers dan de andere. En het is zonde als een site doodbloedt, omdat degene die de site beheert zich niet comfortabel voelt om met de site te werken. Een website en uw SEO ranking is gebaat bij het regelmatig verversen van de inhoud. Een site is immers niet alleen maar een digitaal visitekaartje, hij moet u en uw klanten ook wat opleveren. Daarom hechten wij naast functionaliteit ook een hoop waarde aan gebruiksgemak. Voor gebruiker én beheerder.

Concluderend: welke CMS wij het beste vinden, daar komen we samen met u wel uit.

Oh ja: en Go Cubbies!