Locked4Kids is het meest recente innovatie-wapenfeit van Ecobliss, producent van blister- en zichtverpakkingen. Het is een hersluitbaar kartonnen doosje met kunststof PET-blister, dat medicijnfabrikanten de mogelijkheid biedt om producten op een kindveilige manier te verpakken.

Branche
Gezondheid
Middelen
Campagne
Corporate identity
Online banners
Standdesign
Website
Verpakking Locked4Kids

Uniek verpakkingsconcept

Dit unieke verpakkingsconcept werd in 2014 officieel gelanceerd tijdens de bekende farmabeurs CHpi in Parijs. Een case die internationaal veel aandacht heeft gekregen en waaraan wij met veel plezier hebben meegewerkt. Samen met Ecobliss hebben we bepaald hoe Locked4Kids in de markt gezet zou moeten worden. We hebben goed nagedacht over de selectie van doelgroepen: van producenten tot gebruikers.

Ook moest voor Locked4Kids een herkenbare stijl ontwikkeld worden. Daarbij moest het logo van een dusdanige eenvoud zijn, dat het als een soort stempel in de verpakkingen gebruikt zou kunnen worden. De uitgangspunten van de huisstijl zijn samengevat in een overzichtelijk identity sheet. Communicatiemiddelen die hieruit zijn voortgevloeid zijn o.a. een responsive website, productmodellen, digitale presentaties en webbanners.

Locked4kids_desktop

Video content

In samenwerking met Hölscher RTV ontwikkelden wij een video over de gevaren van medicijnvergiftiging en de oplossing die Locked4Kids biedt om dit te voorkomen. De video hebben we op een SEO-verantwoorde manier weggezet op Youtube en andere social media kanalen.

Facebook community

Om meer aandacht te vragen voor de risico's die kleine kinderen lopen door onveilige verpakkingen en medicijnverpakkingen in het bijzonder, hebben wij de Facebook-community Child Safe Packaging in het leven geroepen. Binnen korte tijd is via dit platform meer bewustzijn gecreeerd rondom deze problematiek. Bezoek de website.