Het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHcE) heeft als doel om publiek uit de regio Eindhoven kennis te laten maken met de geschiedenis van de Brabantse Kempen en Peel in archieven, beeldmateriaal, boeken, documentatie en verhalen. In samenwerking met het RHcE ontwikkelden wij de themawebsite 'De meisjes van toen', over meisjes die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.

Branche
Onderwijs
Middelen
Website
RHCE Case

Regionaal Historisch Centrum Eindhoven

De oorlog was nog maar net voorbij toen een tekenleraar zijn leerlingen vroeg om hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog op papier te zetten. De kindertekeningen raakten in de vergetelheid en doken pas jaren later weer op. Ruim 30 tekenaars zijn gevonden. Aan de hand van hun tekening vertellen de oud-leerlingen op de website over de belevenissen die zij destijds hebben meegemaakt. En worden verschillende thema's op indringende wijze in beeld gebracht.

Ons uitgangspunt voor de website was om de kindertekeningen op zoveel mogelijk soorten schermen zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. De tekeningen kunnen goed in detail worden bekeken. Daarnaast moest ook de uitstraling van de hele site in het licht staan van de kindertekeningen en het verhaal zo goed mogelijk ondersteunen. Zelfs de techniek die achter deze website zit, ondersteunt het thema. Het door ons op maat gemaakte CMS systeem is kinderlijk eenvoudig te beheren.