Interne communicatie

Geloven uw eigen medewerkers uw verhaal wel?

Als uw collega's niet in het corporate verhaal geloven, waarom zouden uw klanten dat dan wel doen? Draagvlak binnen uw organisatie is onmisbaar voor een succesvolle uitvoering van uw (communicatie)plannen. De specialisten van DimCoppen Communications helpen u om uw interne communicatie stevig op de rit te krijgen én te houden.

Interne verhoudingen als basis van reputatiemanagement

Om als organisatie een eensgezinde koers te varen, wilt u iedereen aan boord hebben. Om werkprocessen te optimaliseren, maar ook omdat goede interne verhoudingen aan de basis staan van reputatiemanagement. De medewerkers worden in steeds meer organisaties gezien als ambassadeurs van de merkidentiteit. Betrokkenheid, verbondenheid en geloof in de waarden van de organisatie zijn dan ook belangrijke doelen van interne communicatie.

Eigentijdse interne communicatie activeert en nodigt uit tot interactie

Moderne netwerkorganisaties zijn minder hiërarchisch georganiseerd, en gaan uit van een samenwerking tussen management en personeel. Daar horen eigentijdse communicatiekanalen bij. Waarbij niet alleen ruimte is voor topdown-communicatie, maar voor daadwerkelijke interactie. Bijvoorbeeld door een effectieve inzet van social media en andere samenwerkingsplatforms. Dat biedt tegelijk de mogelijkheid om medewerkers zelf een bijdrage te laten leveren aan de content van de interne communicatie. Want medewerkers willen niet meer alleen informatie ontvangen, maar meepraten. Succesvolle organisaties weten die input effectief te kanaliseren.

Zorg voor een heldere content-strategie

Effectieve interne communicatiemiddelen zorgen niet alleen voor informatievoorziening. Ze nodigen uit om kennis te delen en samen te werken, en creëren verbinding tussen mensen en afdelingen in de organisatie. Zorg wel voor een heldere content-strategie, met steeds weer nieuwe actuele en relevante informatie. Want met uitsluitend (gedateerd) goed nieuws, zijn uw interne communicatiekanalen ongeloofwaardig. Dan neemt de bedrijfstamtam hun werk al snel over, buiten uw controle. 

Wilt u aan de slag met doelgerichte interne communicatie, die structureel bijdraagt aan optimale prestaties van mensen, teams en de organisatie? De interne communicatie-specialisten van DimCoppen Communications adviseren u graag over de mogelijkheden.

Neem contact op