Online design

Online is de plek bij uitstek waar ontwerp en functionaliteit samenkomen. Het design van website of app is veel meer dan esthetiek. Het is bepalend voor de gebruikerservaring (user experience), de geloofwaardigheid en dus de conversie van uw website. 

Online Design

Online design maakt het verschil tussen bounce en conversie

Vindt u de uitstraling van uw website of app belangrijk? Uw bezoekers in elk geval wel. Op basis van het webdesign vormen mensen zich vrijwel onmiddellijk een oordeel over de betrouwbaarheid van de organisatie achter de website. Een professionele online uitstraling is voor internetgebruikers reden om wel of niet op een website te blijven.

Webdesign neemt de bezoeker aan de hand

Toch komen mensen natuurlijk niet op uw website om het design te bewonderen, maar om te vinden wat ze zoeken. Designelementen geven de bezoeker als het goed is een intuïtieve leidraad voor wat er van hem verwacht wordt. Het ontwerp moet dus logisch en consistent zijn. En in één oogopslag duidelijk maken wat de bedoeling is. Breng uw bezoeker naar de plek waar u hem wil hebben. Of dat nu de bestelknop is, de contactpagina of de like button. 

Scoren met mobiel design

Natuurlijk wilt u uw websitebezoekers niet alleen op het computerscherm optimaal van dienst zijn, maar ook op smartphones en andere mobiele apparaten. Op de eerste plaats door responsive design toe te passen. Maar om echt te scoren met uw website op mobiel is meer nodig. Op zo'n klein aanraakschermpje gedragen websitebezoekers zich nu eenmaal anders. Dat vereist andere designprincipes. De ontwerpers van DimCoppen Design zorgen dat u mobiel net zo effectief voor de dag komt als op desktops en laptops.

Website als centraal platform voor branding

U wilt niet onderdoen voor uw concurrentie als het gaat om het ontwerp van uw website. Maar u wilt al helemaal niet dat uw website er net zo uitziet als die van uw branchegenoten. U wilt uzelf onderscheiden en herinnerd worden. Dat is immers de crux van een merk bouwen: unieke symbolen, vormen en verhalen creëren en die vervolgens koppelen aan positieve associaties. De website is voor veel organisaties het centrale platform voor branding. De plek waar alle campagnes samenkomen en waar alle andere communicatiemiddelen naar verwijzen. DimCoppen Design maakt de vertaalslag van uw positionering en corporate identity naar online toepassingen zoals websites en apps. 

Online design als integraal onderdeel van brandingstrategie

Bij DimCoppen Design zien we online design niet los van uw andere communicatie- en marketingactiviteiten. Sterker nog: we zien het als een volwaardig onderdeel van uw bedrijfsprocessen. We benaderen het ontwerp van online communicatiemiddelen daarom integraal met het ontwerp van andere uitingen van uw organisatie. Maar ook met de technische realisatie van uw online platform. Dat doen we waar nodig samen met onze collega's van DimCoppen Marketing en DimCoppen Online. Zo bent u niet alleen verzekerd van onweerstaanbaar design, maar ook van optimaal gebruiksgemak, functionaliteit en vindbaarheid in zoekmachines door geavanceerde technische zoekmachine optimalisatie.

Neem contact op