Hebben wij jou absoluut nodig in ons team?

Laat het ons weten en solliciteer direct door te mailen met Martijn in ’t Panhuis: martijn@dimcoppen.nl

Voorlichter wachtdienst crisis-communicatie Chemelot

Jouw rol

Als voorlichter crisiscommunicatie van Chemelot is jouw primaire taak het adviseren van de directiewacht, leider actiecentrum en overige leden van het actiecentrum bij incidenten en ongewone voorvallen. Jij zorgt ervoor dat de doelgroepen doeltreffend en empathisch worden geïnformeerd over de actuele situatie en het verloop van een incident of een bijzonder voorval.

Je werkt in deze rol op zzp-basis oproepfunctie. Dat betekent dat je eens in de zes weken 24/7 oproepbaar bent en binnen maximaal dertig minuten aanwezig bent in Geleen.

Jouw werkzaamheden

Tijdens een incident of bijzonder voorval houden vakexperts uit het actiecentrum je voortdurend op de hoogte. Zo kan jij een gedegen communicatieadvies geven. Tegelijkertijd schrijf en redigeer je nieuwsberichten, stel je Q&A’s op en verwoord je de actuele situatie in begrijpelijke taal voor op de (online) media en social mediakanalen. Dit doe je met oog voor de doelgroepen, zowel intern als extern.

Waar nodig verzorg je, in afstemming met de directiewacht, zelf de woordvoering naar bijvoorbeeld nieuwszenders en andere journalisten.

Om ervoor te zorgen dat alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt rond een incident of ongewoon voorval doet iedereen van de wachtdienst BedrijfsNoodOrganisatie Chemelot ten minste twee keer per jaar mee aan incidententrainingen.

We zoeken een voorlichter met een sterk karakter:

  • Stressbestendigheid en daadkracht
  • Tactisch operationeel denkvermogen
  • Resultaatgerichte werkethos
  • Organisatie-sensitiviteit
  • Sterk empathisch vermogen
  • Overtuigingskracht

Functie-eisen:

  • Studierichting communicatie
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in het vakgebied

Over Chemelot en DimCoppen

DimCoppen is al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de invulling van de crisiscommunicatie van Chemelot. Om daar op een efficiënte manier invulling aan te geven, werken we met een poule van voorlichters die de wachtdiensten met elkaar afwisselt.

Meer weten of direct solliciteren?


Neem contact op met Martijn in ’t Panhuis via martijn@dimcoppen.nl of bel 088 0072 800.