Op zoek naar een sparringpartner voor marketing en communicatie? Of wil je de positionering goed onder de loep nemen?

Laat ons weten hoe wij jou mogen helpen!

Changemanagement

Verander je bedrijf. Begin bij je personeel.

Verschuivingen in de markt, nieuwe technologie, teruglopende resultaten of een nieuwe positionering? Er is altijd wel een reden om te veranderen. Maar lang niet alle verandertrajecten leveren het beoogde resultaat op. Of het nu gaat om veranderingen in processen, beleid of strategie: als het team niet mee verandert, blijft alles bij het oude. Veranderen is immers mensenwerk.

Je weet waar je heen wilt. En je bent ervan overtuigd dat de nieuwe richting je organisatie sterk zal maken voor de toekomst. Daar horen nieuwe processen bij, nieuwe systemen en misschien ook een andere organisatiestructuur. Maar uiteindelijk vindt verandering plaats op het niveau van de individuele medewerker. Hoe krijgt je de handen op elkaar voor je veranderplannen? Hoe hou je je team gemotiveerd in veranderende omstandigheden? En hoe voorkom je dat je mensen de hakken in het zand zetten?

Zorg dat je visie gedeeld wordt

Loskomen uit een vertrouwde situatie roept altijd weerstand op. Zorg dus voor duidelijkheid naar interne en externe doelgroepen. Laat zien dat de veranderplannen noodzakelijk zijn en hoe je van plan bent de nieuwe situatie te gaan realiseren. Om de transformatie te kunnen omarmen hebben je collega's een helder beeld nodig van het doel en waarom dat wenselijk is voor de organisatie en voor henzelf. En vooral: het vertrouwen dat het gaat lukken!

DimCoppen heeft veel ervaring met het ondersteunen bij veranderingstrajecten. Wij zorgen voor de aansturing en begeleiding die nodig is om de overgang naar een nieuwe situatie soepel te laten verlopen. En bovendien om de transformatie zodanig te verankeren dat de verandering blijvende voordelen oplevert.

Motivatie en inspiratie: hebben je medewerkers er nog zin in?

Blijft de gedrevenheid en klantgerichtheid van je team achter bij uw merkbelofte? De ervaren consultants van DimCoppen weten wat ervoor nodig is om je collega's (opnieuw) te motiveren en te inspireren. We geven je de tools in handen om je mensen (weer) het gevoel te geven uitgedaagd en gewaardeerd te worden.

Samen met jou bekijken we welke taken het beste aansluiten bij de capaciteiten, kwaliteiten en wensen van je medewerkers. Want medewerkers die trots zijn op hun baan en hun organisatie dragen dat overtuigend uit naar de buitenwereld. Dat zijn je beste ambassadeurs!

Ik heb er zin in!

Hier wil ik meer over weten.