Microsoft's nieuwe design systeem; Fluent

Microsoft is een beetje late to the party maar ook déze tech gigant heeft dan toch de stap gemaakt naar het hype-woord: Design System.

Google (met hun uitgebreide Material Design), Spotify, Sonos, Bose, Sony, Samsung, Twitter, etc. gingen ze al voor met minder of meer uitgewerkte algehele toepassing van de "brand". Enigszins absent in de lijst lijkt Apple met slechts wat documenten over Human Interface Design, maar wel een duidelijke richting.

animation-example.gif

Een voorbeeld van Connected Animation, een van de cornerstones van Fluent (https://docs.microsoft.com/en-us/windows/uwp/style/connected-animation)

De toegevoegde waarde van Microsoft hier is echter meteen duidelijk: 3D. Microsoft is de énige fabrikant die al zóveel verstand heeft van real-life interactie. Zij waren bijvoorbeeld de aller eersten die personen volledig in een game konden opnemen door middel van Kinect (helaas geflopt, maar toch... lessons learned). De HoloLens is (na de Kinect 2, die mínder flopte, maar nog steeds flopte) hier het product van en als ik alle recensies mag geloven is het dé toekomst van personal én business computing.

Bekijk de Teaser hier:

Duidelijk wat cues overgenomen van Apple's interface design regels en Google's Material Design ideeën maar van verschillende design-ideeën kunnen er nooit teveel zijn :)