Zoek je een efficiënte manier om je werkgeversbestand aan te vullen op een manier die bij je past?

Neem contact met ons op.

Opdrachtgever
Sif Offshore Foundations
Branche
Industrie
Merk bouwen

Positionering
Corporate identity
Persona's
Customer journey
UX en UI-design website
Online marketing
Video content

Sif Group

Werken aan werk

59b7ce3246c98483b46277266d358350de7ca0d4

Gigant Sif produceert offshore funderingen voor windturbines en olie- en gasplatformen. Dat gaat ze zo voor de wind dat de vestiging in Roermond is uitgebreid met een locatie in de Rotterdamse haven. Groei betekent werk. Veel werk. Maar hoe komt het bedrijf aan de zo welkome nieuwe mannen van staal?

43728915cbae0f20063ead072f598b5cc6072714
06 SIF D170610 personas

De vonken springen ervan af

Wat Sif belooft, maakt ze waar; ‘no matter what’. DimCoppen scherpte de merkpositionering aan, ontwikkelde de merkessentie en werkte de corporate identity uit op allerlei levels. Daarnaast werd een doelgroep analyse uitgevoerd waarbij de customer journey en persona’s in kaart werden gebracht. Als laatste ontwikkeling kwam daar Werken bij Sif bij: een website die volledig is ingericht op het vinden van nieuwe werknemers die willen werken bij een bedrijf waar de vonken vanaf springen.

Op je collega’s kun je bouwen

Sif stelt hoge eisen aan haar werknemers op het gebied van veiligheid, kwaliteit en flexibiliteit. Bij het werken met zo’n zware producten en met soms wel zes kranen tegelijk, is het van belang dat het team goed kan samenwerken. ‘Werken bij Sif’ is daarom ingericht op een persoonlijke manier. Werkzoekenden lezen verhalen en zien videoportretten van toekomstige collega’s en leren hen op een informele manier kennen. Door die connectie te maken, wordt de doelgroep dichter bij het bedrijf gebracht.

65d86158a8b085e3923d58e4c5504700c9cf0c21

Werkvloer op je beeldscherm

“Het bijzondere is dat ’Werken bij Sif’ toegankelijk is voor iedereen”, vertelt Guy Borghouts (Creative Director, DimCoppen). “De verhalen die we hebben opgehaald in artikel- en filmvorm zijn niet opgepoetst of gelikt. Die authentieke verhalen van even authentieke mensen zijn ongelofelijk aansprekend. De typische karaktereigenschappen van medewerkers van Sif, zoals doorzettingsvermogen en aanpakken, zie je terug in de verhalen. Je ziet de werkvloer op je beeldscherm, zonder filter en zonder opsmuk. Als dat aanspreekt, en je hebt de gevraagde kwaliteiten, dan is de kans groot dat je bij Sif een lange carrière maakt.”

Sif nieuws1