Op zoek naar een sparringpartner voor marketing en communicatie? Of wil je de positionering goed onder de loep nemen?

Laat ons weten hoe wij jou mogen helpen!

Opdrachtgever
Gemeente Maasgouw
Branche
Overheid
Merk activeren

Animatie

Gemeente Maasgouw

Mind. Set. GO!

Er is een grote, ingewikkelde verandering op komst binnen je organisatie. Hoe ga je dat uitleggen aan je werknemers? Hoe neem je ze erin mee? Dat is de uitdaging waar Gemeente Maasgouw tegenaan liep.

01 Computer met animatie

Alles wordt anders

‘Binnenkort gaan we allemaal totaal anders werken dan je al meer dan dertig jaar gewend bent.’ Een boodschap die in de praktijk gevolgen heeft voor proceswijzigingen, andere software en het belangrijkste van alles: voor de mindset van je werknemers. Die enorme verandering in combinatie met de bestuurlijke termen van de gemeente is een flinke kluif om dat helder naar iedereen te communiceren. Daarom adviseerden wij Gemeente Maasgouw onder andere een animatie als middel.


In vaktermen heet een dergelijke animatie een explanimation. Het is een ontzettend krachtig middel om het veranderingsproces van je organisatie te laten zien. Dat komt omdat wij mensen veel beter losse feiten kunnen verwerken als ze worden aangeboden in een samenhangend verhaal.

De stijl die je kiest

Binnen de animatiewereld zijn nog ondenkbaar veel mogelijkheden waar je qua stijl mee naartoe kan. In het geval van de Gemeente Maasgouw hebben we gekozen voor een zogenaamde whiteboard animatie-stijl. Je ziet daarbij dat de auteur een verhaal verteld, dat tegelijkertijd fysiek wordt vastlegt. Dit past goed bij het doel van de animatie van de Gemeente Maasgouw.

01 Whiteboard
‘Whiteboard animatie laat je vrij om met beeld te spelen. Je kan altijd wegvegen, veranderen of toevoegen waar nodig. Daar zorgt voor een toffe samenhang tussen illustratie en animatie. Een manier waar ik ook al mijn creativiteit in kwijt kan!’

-Iris van Roij - illustrator

01 Vrouwtje computer kabel