Op zoek naar een sparringpartner voor marketing en communicatie? Of wil je de positionering goed onder de loep nemen?

Laat ons weten hoe wij jou mogen helpen!

Wendy Derix

Merkversterker aan het woord

Ieder project lukt. Het ‘hoe’ is een invulling die veel vormen kent. Heel veel vormen. Dat weet onze projectmanager Wendy als geen ander. Maar waarom lukt het nou altijd? Neem een kijkje in de keuken van 360º branding.

Deel dit op:


Alles is mogelijk

Wat we bedenken, maken we waar. En wat we bij DimCoppen bedenken, kan de meest uiteenlopende vormen aannemen. We kijken niet alleen naar websites, flyers of social media. 360 Graden branding betekent altijd met een open blik kijken naar wat het beste middel is om de boodschap te vertellen. En dat kan álles zijn: een beursstand, een kerstgeschenk, een interieur...

‘Alles is mogelijk’, licht Wendy toe. ‘Het budget en de tijdlijn van de klant zijn leading. Door de juiste leveranciers te koppelen aan de juiste collega’s krijgen we alles voor elkaar. Het is een sport om het mooiste en beste werk af te leveren binnen alle grenzen die er zijn.’

Wat is het geheim?

Goed, de juiste mensen aan elkaar koppelen dus. Ligt daar echt het geheim van geslaagde projecten? Of ligt er nog iets anders aan de grondslag? Terugblikkend op die succesvolle projecten zijn een aantal overeenkomsten aan te wijzen. Ja, ze zijn allemaal ontstaan vanuit de kern van de boodschap en daar is vervolgens een middel met impact uit voortgevloeid. En ja, de koppeling tussen de juiste mensen op het juiste moment was dus perfect.

Maar de kritische succesfactor is daarnaast dat bij al die projecten een retegoede projectmanager aan het roer staat. Een Wendy of een van haar collega-projectmanagers die alles tot in de puntjes regelt. Als 360º wervelwind moet Wendy net zo dynamisch en adaptief zijn als de organisaties waar we voor werken. Dat vraagt om een grondhouding waarin verandering de enige constante is. Je kan het agile noemen, bij DimCoppen noemen we dat Wendy.

Alles is mogelijk. Het budget en de tijdlijn van de klant zijn leading. Door de juiste leveranciers te koppelen aan de juiste collega's krijgen we alles voor elkaar. Het is een sport om het mooiste en beste werk af te leveren binnen alle grenzen die er zijn.

- Wendy Derix, projectmanager DimCoppen


Van DTP'er naar nu

Wendy was overigens niet altijd projectmanager. Ruim dertien jaar geleden stapte ze DimCoppen binnen als stagiaire DTP en grafische vormgeving. DTP'ers (Desktoppublishers) houden zich voornamelijk bezig met het maken en bewerken van documenten die bestemd zijn voor publicatie. Ze groeide van DTP'er naar vormgever; een vak dat nog steeds behoorlijk ver afstaat van projectmanagement.

'Door alle kansen en mogelijkheden ben ik uitgegroeid tot de projectmanager die ik nu ben', vertelt Wendy. 'De ene dag voer ik correcties door in een mooi receptenboek dat we ontwikkelen. De andere dag ben ik bezig met projectadministratie. Door die groei en veelzijdigheid ben ik van alle markten thuis.' Die ontwikkeling zorgt ervoor dat Wendy ieder detail van ieder project kent en met al haar vakkennis vragen snel kan beantwoorden en ook zelf aanpassingen doorvoert. Ze kent het landschap van projectmanagement op haar duimpje.

Mensmanagement

Projectmanagement is timemanagement, financial management en risicomanagement in één, maar projectmanagement is ook omgaan met mensen. Met collega's, leveranciers en natuurlijk met klanten. 'Ik werk met en voor mensen', legt Wendy uit. 'Ik wil klanten een goed gevoel geven en het product afleveren waar ze blij van worden. In mijn werk betekent dat naast het maken van mooie dingen ook het maken van een praatje en waarborgen van de samenwerking. Dat zijn belangrijke onderdelen van ieder project.

Dat is voor mij 360º branding. De klant meenemen van begin tot eind en zorgen dat hij of zij meer dan 100% tevreden is.

- Wendy Derix, projectmanager DimCoppen


Gewoon uitzonderlijk

'Ik doe elke dag gewoon mijn werk', vertelt Wendy. 'Je maakt een praatje met collega's en klanten, zorgt dat planningen en bijbehorende administratie kloppen, springt bij als dat nodig is en levert een eindproduct af waar de klant blij van wordt. En ik daardoor ook. Dat is mijn werk, dat doe ik graag en ik doe het gewoon. Of dat nou is voor de verkoopbevordering van vuilafscheiders voor in een verwarmingsketel, aanhangers of vegetarische burgers. Het is heel gewoon om de klanten mee te nemen van begin tot eind en een mooi eindresultaat neer te leggen.

Gewoon uitzonderlijk werk. Dat is wat we ook bij Wendy en haar collega projectmanagers zien. Voor hun is het werk van een projectmanager gewoon, maar hun houding en ongekende kennis en expertise zijn precies datgene wat ieder project laat slagen. Alles is mogelijk. Dit is waarom het altijd lukt.

Wil jij dat ook ervaren?

Regel maar van yes!